Žemlovka
Tradiční jednoduchý a chuťově bohatý dezert, který si zamilujete. Jemné jablečné plátky kombinované s rozinkami, tvarohem a rumem vytvoří skvělou harmonii chutí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu nebo pánvi rozpustíme máslo a jablka s rozinkami krátce orestujeme. Přidáme rum, skořici, cukr a dusíme, dokud jablka nezměknou.
2.
Mezitím si tvaroh promícháme s mlékem nebo smetanou, přidáme špetku muškátového oříšku a dle chuti osladíme.
3.
Vyskládáme formu (máslem vymazanou) vekou nebo rohlíky, které předtím na chvíli namočíme v mléce. Na to položíme část jablečné směsi, poté tvarohovou náplň a navrch pečivo.
4.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut, dokud povrch nebude zlatavý.
5.
Podáváme teplé nebo vychladlé, případně s trochou zakysané smetany nebo šlehačky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
2,644.38 kcal |
Protein |
88.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
436.26 g
103.38 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
48.68 g
17.63 g
|
Reklama
Reklama