Halászlé

Halászlé je rybí polévka, která pochází z Maďarska. Každá rodina vaří halászle podle svého receptu. Vždy je velmi ostrá a každý přidává jiné ingredience. U nás je nejoblíbenější tento recept.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme rybí vývar. Do hrnce vložíme hlavu, přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, česnek, sůl, pepř, bobkový list, mletou sladkou papriku. A vaříme asi 20 minut.
2.
Poté do vývaru vložíme podkovy ryby a vaříme dalších 20 minut.
3.
Po změknutí masa jej vytáhneme, obereme maso z hlavy a podkovy necháme vcelku.
4.
Vývar s uvařenou zeleninou rozmixujeme, podle potřeby dosolíme.
5.
Při podávání vložíme do talíře podkovu ryby, zalijeme polévkou a doplníme o chilli papričku.

Od: Petuler, 29.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
301.51 kcal
Protein
37.11 g
Sacharidy
z toho cukr
7.87 g
3.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.65 g
2.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama