Halászlé
- Přidat foto
-
Reklama
Halászlé je rybí polévka, která pochází z Maďarska. Každá rodina vaří halászle podle svého receptu. Vždy je velmi ostrá a každý přidává jiné ingredience. U nás je nejoblíbenější tento recept.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme rybí vývar. Do hrnce vložíme hlavu, přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, česnek, sůl, pepř, bobkový list, mletou sladkou papriku. A vaříme asi 20 minut.
2.
Poté do vývaru vložíme podkovy ryby a vaříme dalších 20 minut.
3.
Po změknutí masa jej vytáhneme, obereme maso z hlavy a podkovy necháme vcelku.
4.
Vývar s uvařenou zeleninou rozmixujeme, podle potřeby dosolíme.
5.
Při podávání vložíme do talíře podkovu ryby, zalijeme polévkou a doplníme o chilli papričku.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 48 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
301.51 kcal |
Protein |
37.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.87 g
3.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.65 g
2.25 g
|
Reklama
Reklama