Gulášová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Rychle připravená gulášová polévka, protože k její přípravě používáte mleté maso. Nejlépe chutná zalitá hovězím vývarem, ale pokud nemáte při ruce, nevadí. Jistě si pochutnáte i tak.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibule nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme ve velkém a širokém hrnci sádlo. Na sádle osmahneme cibulku a zasypeme paprikou. Důkladně promícháme. Přidáme mleté maso.
2.
Důkladně promícháme a krátce restujeme na mírnější teplotu. Zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kmín, prolisovaný česnek, gulášové koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut.
3.
Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do polévky a vaříme dalších 15 minut, přidáme sůl a pepř.
4.
Nakonec rozetřeme majoránku a ochutíme špetkou chilli. Krátce povaříme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
266.59 kcal |
Protein |
13.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.97 g
2.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.16 g
5.12 g
|
Reklama
Reklama