Květákový mozeček s bramborem
- Přidat foto
-
Reklama
Recept na květákový mozeček známe asi všichni z dětství či školních jídelen. U dětí tento recept úspěchy neslaví, ale vegetariáni ho opět zařazují do svého jídelníčku, alespoň u nás doma. Příprava je rychlá a nenáročná.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravte květák, očistěte ho a uvařte do měkka.
2.
Když se bude květák vařit, oloupejte brambory a dejte je vařit na mírný oheň.
3.
Jakmile je uvařený květák, nechte z něj odkapat vodu a do hrnce si připravte olej.
4.
Cibuli si nakrájejte na malé kousky, přidejte do hrnce a nechte opéct do zlatova.
5.
Květák si nakrájejte na menší kousky a jakmile je cibule do zlatova opečená, přidejte také do hrnce a osolte a opepřete dle chuti.
6.
Nechte minutku opékat a připravte si vejce a rozmíchejte je v hrnku.
7.
Nalijte je ke květáku a míchejte, dokud vejce nejsou hotová.
8.
Brambory by měly být uvařené téměř ve stejné chvíli, jako budete finišovat mozeček.
9.
Pak už stačí dát na talíř a podávat k obědu či k večeři. Dozdobit můžete pažitkou nebo rajčetem. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
512.61 kcal |
Protein |
23.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.76 g
8.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.22 g
3.07 g
|
Reklama
Reklama