Polévka z červené řepy a brambor
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka z červené řepy je trošičku náročnější na čas, ale jednoduchá na přípravu a vhodná pro vegetariány i vegany. Navíc konzumace červené řepy velmi prospívá lidskému organismu například snižuje krevní tlak i riziko rakoviny, pomáhá v boji se záněty a obsahuje vlákninu a další hodnotné živiny. Polévka zahřeje i dodá energii.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Nejprve si oloupejte červenou řepu a nakrájejte na malé kousky.
2.
Poté si připravte do hrnce olivový olej. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a vložte ji do hrnce a nechte osmahnout do zlatova.
3.
Jakmile je cibulka hotová, přidejte červenou řepu a nechte dusit cca 15 min.
4.
Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte společně s mrkví na kousky a připravte si vývar.
5.
Po 15 min, nasypejte zeleninu do hrnce, promíchejte, přidejte koření a vývar. Takto vařte cca 60 min., dokud nebude červená řepa měkká.
6.
Po hodině pak rozmixujte na hladkou kaši, dochuťte a podávejte se zakysanou smetanou a pečivem. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
175.80 kcal |
Protein |
3.23 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.13 g
4.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.08 g
1.03 g
|
Reklama
Reklama