Brynzové halušky se škvarky
- Přidat foto
-
Reklama
Halušky jsou velmi oblíbené jídlo. Na přípravu jsou nenáročné a zaručeně se vždy povedou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
2.
Přidáme vejce, sůl mouku a vytvoříme tužší těsto.
3.
Těsto protlačíme přes haluškový cedník do vroucí osolené vody a vaříme pár minut, jakmile vyplavou tak jsou hotové a můžeme scedit.
4.
Sádlo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pánve. Necháme vyškvařit na škvarky. Část škvarků si odděláme na posypání halušek.
5.
Do zbylých škvarků vmícháme halušky, rozdrobíme brynzu a necháme ji rozpustit. Potom vlijeme smetanu, opepříme a můžeme podávat.
6.
Při podávání posypeme odloženými škvarky a zelenou cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,430.83 kcal |
Protein |
27.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.75 g
2.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
119.81 g
41.99 g
|
Reklama
Reklama