Slovenské halušky s uzeným masem a zelím
- Přidat foto
-
Reklama
Recept na slovenské halušky s uzeným masem a zelím představuje tradiční a sytý pokrm, který se stal ikonou slovenské kuchyně. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm je oblíbeným jídlem všech věkových skupin a nabízí kombinaci bohatých chutí a textur.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kysané zelí osolíme, okmínujeme, pocukrujeme a podusíme do změknutí.
2.
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3.
Polohrubou mouku smícháme se solí, vejcem a postupně přiléváme vodu. Vymícháme hustější těsto.
4.
Těsto protlačujeme přes síto na halušky do vroucí osolené vody.
5.
Vařící se halušky pořádně odspoda hrnce zamícháme, aby nebyly přilepené ke dnu. Až halušky vyplavou, jsou již uvařené a můžeme je vyndávat děrovanou naběračkou.
6.
Na sádle osmahneme cibuli, až trochu zezlátne, přidáme na kousky nakrájené uzené a dle potřeby podlijeme vodou. Dusíme do měkka.
7.
Přidáme kysané zelí, halušky a krátce orestujeme. Hotové halušky můžeme podávat ozdobené smaženou cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
685.73 kcal |
Protein |
31.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
92.56 g
4.86 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.21 g
5.61 g
|
Reklama
Reklama