Mrkvová polévka s krupicovými noky
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravená polévka, která zasytí krupicovými noky. Noky připravujte co nejmenší, vařením v polévce značně nabydou.
Reklama
Ingredience
Noky
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme asi 1,5 litru vody s bujonem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme do změknutí.
2.
Mezitím si připravíme noky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a majoránkou. Postupně sypeme krupičku a promícháme vidličkou. Nenasypeme všechnu krupičku, necháme 5 minut.
3.
Poté dosypeme zbývající část krupičky (menší vejce pojme méně). Zpracujeme do tenkého válečku o průměru cca 1 cm a ukrajujeme kousky. Tvarujte co nejmenší kuličky.
4.
Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte vegetou a vhoďte noky do polévky. Povařte do změknutí noků.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
92.31 kcal |
Protein |
3.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.05 g
2.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.10 g
0.33 g
|
Reklama
Reklama