Vajíčková pomazánka s olivami
- Přidat foto
-
Reklama
Chutná pomazánka, kterou si můžete připravit jako svačinku nebo jako občerstvení pro hosty. Výborně chutná na rozpečené bagetě. Když použijete olivy plněné papričkou, chuťovky budou hezky barevné a stačí je přizdobit jen minimálně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme a vytáhneme žloutky do mixovací mísy. Přidáme máslo, majonézu, hořčici.
2.
Na kostičky nakrájíme cibuli. Polovinu dáme do mixovací nádoby. Důkladně prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
3.
Nastrouháme okurky na jemném struhadle. Nakrájíme olivy na drobné kousky. Nakrájíme bílky na drobné kousky.
4.
Společně s cibulí vmícháme do pomazánky vařechou. Ochutíme solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 12 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
153.33 kcal |
Protein |
2.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.07 g
0.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.79 g
6.01 g
|
Reklama
Reklama