Chipsy z červené řepy
- Přidat foto
-
Reklama
Chipsy z červené řepy jsou zdravou a chutnou nahrážkou za klasické chipsy. Jejich příprava je časově náročnější, ale výsledek je výborný. Dokonce je milují i děti, které by normálně červenou řepu nesnědly.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Nejlepší je použít robota, protože budete mít stejně tenké plátky a práce vám půjde od ruky.
2.
Plátky řepy vložíme do mísy, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, provensálské koření česnek a dobře promícháme, aby se nám koření dostalo na všechny plátky. Chvíli necháme odležet.
3.
Nachystáme si sušičku na ovoce a zeleninu. Na plata vyskládáme plátky řepy tak, aby se navzájem nedotýkaly.
4.
První hodinu sušíme na teplotu 80 stupňů. Poté snížíme a dosušujeme při 60 ti stupních. Sušení je potřeba kontrolovat. Je lepší plata v sušičce přehazovat a hotové chipsy dávat stranou.
5.
Pokud je třeba, můžeme před podáváním osolit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 12 hod vaření 12 hod 30 min celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
31.39 kcal |
Protein |
0.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.48 g
2.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.90 g
0.28 g
|
Reklama
Reklama