Drožďová polévka s krupicovými knedlíčky

Zdravá nezahuštěná polévka s typickou chutí po čerstvém droždí. Polévka je doplněná o krupicové knedlíčky, aby více zasytila.

Reklama

Ingredience

Krupicové knedlíčky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme nastrouhanou zeleninu společně s nakrájenou cibulkou. Vše restujeme.
2.
Vložíme droždí a necháme rozpustit. Chvíli prohřejeme a zalijeme vodou.
3.
Přidáme bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu.
4.
V hrníčku si smícháme suroviny na knedlíčky. Potřebujeme hustější těstíčko z kterého půjdou tvarovat knedlíčky. Mokrýma rukama je ušouláme a vhodíme do vařící polévky.
5.
Vaříme zhruba 5 minut. Polévku podáváme ozdobenou čerstvou nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 12.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
159.88 kcal
Protein
6.06 g
Sacharidy
z toho cukr
8.24 g
4.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.15 g
6.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama