Drožďová polévka s krupicovými knedlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Zdravá nezahuštěná polévka s typickou chutí po čerstvém droždí. Polévka je doplněná o krupicové knedlíčky, aby více zasytila.
Reklama
Ingredience
Krupicové knedlíčky
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme nastrouhanou zeleninu společně s nakrájenou cibulkou. Vše restujeme.
2.
Vložíme droždí a necháme rozpustit. Chvíli prohřejeme a zalijeme vodou.
3.
Přidáme bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu.
4.
V hrníčku si smícháme suroviny na knedlíčky. Potřebujeme hustější těstíčko z kterého půjdou tvarovat knedlíčky. Mokrýma rukama je ušouláme a vhodíme do vařící polévky.
5.
Vaříme zhruba 5 minut. Polévku podáváme ozdobenou čerstvou nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
159.88 kcal |
Protein |
6.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.24 g
4.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.15 g
6.30 g
|
Reklama
Reklama