Smetanová bramborová kaše s karamelovou cibulkou
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborová kaše je výbornou přílohou už sama o sobě, ale zkuste k ní přidat křupavou slaďounkou cibulku. Příprava znamená trošku práce navíc, ale sváteční oběd si váš čas určitě zaslouží.
Reklama
Ingredience
Karamelová cibule
Postup přípravy
1.
Brambory na přípravu kaše oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a dejte se solí vařit do změknutí.
2.
Jakmile jsou brambory uvařené, nakrájejte cibulku na proužky. Na pánvi rozehřejte sádlo a nasypejte cukr. Míchejte minimálně a nechejte cukr zhnědnout. Přidejte cibuli a mírně promíchejte. Posypejte moukou a smažte do zezlátnutí. Promíchejte jen 2 až 3×.
3.
Mezitím dejte brambory do mixéru, přidejte máslo a zahřátou smetanu. Prošlehejte a osolte.
4.
Podávejte s osmaženou cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
606.16 kcal |
Protein |
8.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
62.50 g
8.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.56 g
20.16 g
|
Reklama
Reklama