Hedvábná bramborová kaše
- Přidat foto
-
Reklama
Tato bramborová kaše je vynikající příloha, která dokáže zvýraznit chuť vašeho hlavního jídla. Tato kaše se vyznačuje jemnou a hebkou konzistencí, která se rozpouští na jazyku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory si oloupeme a necháme namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Potom je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
2.
Brambory scedíme a zatřepeme jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.
3.
Ohřejeme mléko a smetanu. Brambory rozmačkáme a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začneme šlehat.
4.
Postupně přiléváme teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíme požadované konzistence. Pak vmícháme pokrájené máslo a kaši dochutíme solí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 15 min příprava 20 min vaření 1 hod 35 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
344.58 kcal |
Protein |
5.02 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.62 g
3.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.19 g
14.59 g
|
Reklama
Reklama