Celerová polévka se zeleninou a parmazánem
- Přidat foto
-
Reklama
Celerová polévka je velmi jemná na chuť. Chutná po celeru a muškátovém oříšku. Doplněná o parmazán je skutečnou lahůdkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky.
2.
Celer si očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do hrnce.
3.
Mrkev, petržel si očistíme nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a vše společně opékáme.
4.
Po opečení zaprášíme moukou, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
5.
Brambor si očistíme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a vaříme do změknutí.
6.
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a nasekanou celerovou natí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
444.36 kcal |
Protein |
12.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
57.85 g
10.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.68 g
9.24 g
|
Reklama
Reklama