Rychlá krémová houbová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Tato rychlá a lahodná krémová polévka vás díky rychlé přípravě bleskově dostane do kuchyně i z kuchyně. Náš recept na chuťově jemnou houbovou polévku je zdravější variantou oproti klasickým polévkám a můžete si ji v klidu dopřávat každý den. Tak jdeme vařit!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Houby nakrájíme nahrubo. Do velkého, těžkého hrnce přidejte olej a máslo a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidejte houby, sůl a pepř; vařte za častého míchání, dokud houby nezhnědnou a většina vlhkosti se odpaří, zhruba 8 až 10 minut.
2.
Přidejte do hrnce šalotku a jarní cibulku; vaříme za častého míchání až do změknutí, a to asi 4 minuty. Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí. Poté přidejte vývar z bujónu či domácí vývar a mléko. Míchejte a seškrabujte, aby se ze dna hrnce uvolnily zhnědlé kousky. Směs necháme mírně přejít varem a za občasného míchání vaříme, dokud vývar nezhoustne, zhruba 5 minut. Poté přesuňte z tepla na chladnější část sporáku. Polovinu směsi rozmixujeme pomocí ponorného nebo jiného mixéru a poté ji vrátíme zpět do hrnce. Vmíchejte petržel a estragon; podávejte ideálně horké.
3.
Nezapomínejme na teplé polévky v zimním období, zahřejí naše tělo, jednoduše doplní tekutiny, vitamíny podpoří imunitu a my budeme šedé počasí za okny zvládat mnohem pozitivněji! Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ejmina |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
276.72 kcal |
Protein |
13.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.14 g
14.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.48 g
7.60 g
|
Reklama
Reklama