Hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony
- Přidat foto
-
Reklama
Tento hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony je skvělou volbou pro chladnější dny, kdy si můžete vychutnat jeho bohatou chuť, vůni a jemnou strukturu.
Reklama
Ingredience
Na krutony
Postup přípravy
1.
Ve větším hrnci si rozehřejeme 1 lžíci másla na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme cibuli dosklovata.
2.
Přidáme nakrájené houby a tymián. Osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme houby, dokud nezežloutnou a neuvolní většinu své šťávy.
3.
Přidáme vývar do hrnce a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen na střední a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud houby nezměknou.
4.
Odstraníme větvičky tymiánu z krému. Použijeme mixér nebo tyčový mixér na rozmixování hříbkové směsi do hladkého krému. (Mixujeme v jiné nádobě než v hrnci.)
5.
Vrátíme krém zpět do hrnce, přidáme smetanu a zahřejeme na středním plameni, ale nepřivádíme k varu. Dochutíme solí a pepřem podle preference.
6.
Mezitím si připravíme máslové krutony. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Přidáme nakrájený chléb a smažíme ho do zlatova a křupava.
7.
Hotový krém podáváme v misce nebo talíře s připravenými máslovými krutony.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 35 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
255.57 kcal |
Protein |
5.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.91 g
4.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.23 g
13.21 g
|
Reklama
Reklama