Hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony

Tento hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony je skvělou volbou pro chladnější dny, kdy si můžete vychutnat jeho bohatou chuť, vůni a jemnou strukturu.

Reklama

Ingredience

Na krutony

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větším hrnci si rozehřejeme 1 lžíci másla na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme cibuli dosklovata.
2.
Přidáme nakrájené houby a tymián. Osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme houby, dokud nezežloutnou a neuvolní většinu své šťávy.
3.
Přidáme vývar do hrnce a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen na střední a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud houby nezměknou.
4.
Odstraníme větvičky tymiánu z krému. Použijeme mixér nebo tyčový mixér na rozmixování hříbkové směsi do hladkého krému. (Mixujeme v jiné nádobě než v hrnci.)
5.
Vrátíme krém zpět do hrnce, přidáme smetanu a zahřejeme na středním plameni, ale nepřivádíme k varu. Dochutíme solí a pepřem podle preference.
6.
Mezitím si připravíme máslové krutony. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Přidáme nakrájený chléb a smažíme ho do zlatova a křupava.
7.
Hotový krém podáváme v misce nebo talíře s připravenými máslovými krutony.

Od: Zuzana, 31.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
255.57 kcal
Protein
5.65 g
Sacharidy
z toho cukr
11.91 g
4.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.23 g
13.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama