Chřest se slaninou a holandskou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Chřest je křupavý, zabalený v opečené slanině a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Omáčka je velmi jednoduchá oproti klasické, která se šlehala ve vodní lázni. Podle tohoto receptu máte za 2 minuty hotovou perfektní omáčku a stačí vám k tomu tyčový mixér.
Reklama
Ingredience
Holandská omáčka
Postup přípravy
1.
Chřest si opláchneme, odstraníme tvrdé konce, oloupeme škrabkou na brambory.
2.
Chřest zabalíme do slaniny, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho trochu upéct ale tak, aby zůstal křupavý. Dávala jsem na 180 stupňů zhruba 8 minut. Poté vytáhneme a připravíme holandskou omáčku.
3.
Do nádoby od tyčového mixéru si vložíme žloutek, sůl, pepř, vodu a citrónovou šťávu.
4.
Na plotně si rozehřejeme máslo, je důležité aby mělo 100 stupňů. Takže jak půjde do varu, odstavíme z plotny.
5.
Začneme mixovat suroviny v mixéru a pomalu přiléváme horké máslo. Během chvíle nám vznikne omáčka. Podáváme ihned čerstvé.
6.
Omáčku neskladujeme vždy připravujeme čerstvou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 10 min vaření 15 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
900.62 kcal |
Protein |
16.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.62 g
2.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
92.07 g
48.03 g
|
Reklama
Reklama