Krém ze zeleného chřestu
- Přidat foto
-
Reklama
Chřestový krém je lahodná polévka, která okouzlí vaše chuťové buňky svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept zdůrazňuje bohatou chuť zeleného chřestu, která je doplněna jemným aroma cibule a česneku. S přidáním smetany získává polévka bohatou texturu a lahodně hladkou povahu. Ideální volba jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Opláchneme si chřest a odstraníme tvrdé konce. Nakrájíme chřest na menší kousky.
2.
Na středně velkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme ji do měkka, asi 5 minut. Poté přidáme nasekaný česnek a restujeme ještě další minutu.
3.
Přidáme do hrnce nakrájený chřest a krátce jej orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut, dokud nebude chřest měkký.
4.
Polévku odstavíme z ohně a pomocí tyčového mixéru nebo stolního mixéru ji rozmixujeme do hladka. Pokud používáme stolní mixér, mixujeme po částech, aby se polévka nepřelila.
5.
Rozmixovanou polévku vrátíme na oheň, přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Pokud máme rádi kyselejší chuť, přidáme trochu citronové šťávy.
6.
Polévku podáváme teplou a můžeme zasypat trochou strouhaného parmazánu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
189.43 kcal |
Protein |
5.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.59 g
7.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.84 g
5.36 g
|
Reklama
Reklama