Zavařený okurkový salát
- Přidat foto
-
Reklama
Přebytek salátových okurek můžeme zavařit a tím si vytvoříme zásobu vitamínů na zimu. Salát je po otevření jako čerstvý. Stačí jen přidat najemno nakrájenou cibulku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Okurky opláchneme. Slupku můžeme nechat.
2.
Nastrouháme nejlépe na robotu na hrubším struhadle a vložíme do mísy.
3.
Ve vyšší nádobě si smícháme ocet s cukrem a dekem. Mícháme do úplného rozpuštění.
4.
Nálevem přelijeme okurky, dobře promícháme a necháme 2 hodiny odstát.
5.
Salát napěchujeme do dobře umytých sklenic, zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 10 minut při 85 stupních. Necháme vychladnout a skladujeme v chladu.
6.
Po otevření už stačí jen přidat nadrobno nakrájenou cibuli a opepřit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod 20 min příprava 10 min vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × sklenic (0.7 l) |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenic (0.7 l) = 48 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenic (0.7 l) |
Energetická hodnota |
502.00 kcal |
Protein |
4.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
112.18 g
111.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.33 g
0.11 g
|
Reklama
Reklama