Špekáčková bramboračka
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka, která se u nás vaří na rodinné oslavy. Je na bešamelovém základu a chutná výborně díky opečeným a drobně nakrájeným kouskům špekáčků. Určitě stojí za to, abyste ji vyzkoušeli.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Špekáčky nakrájíme na drobné kousky, cibuli na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a dáme restovat cibuli. Restujeme do zezlátnutí a přidáme špekáčky s grilovacím kořením. Promícháme a asi 5 minut restujeme na mírném stupni.
2.
Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Necháme zhnědnout a zalijeme mlékem. Důkladně rozmícháme.
3.
Přidáme asi 1 litr vody, masox, brambory a směs z pánve. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do změknutí brambor.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
213.27 kcal |
Protein |
5.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.02 g
4.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.71 g
5.47 g
|
Reklama
Reklama