Špekáčková bramboračka

Polévka, která se u nás vaří na rodinné oslavy. Je na bešamelovém základu a chutná výborně díky opečeným a drobně nakrájeným kouskům špekáčků. Určitě stojí za to, abyste ji vyzkoušeli.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špekáčky nakrájíme na drobné kousky, cibuli na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a dáme restovat cibuli. Restujeme do zezlátnutí a přidáme špekáčky s grilovacím kořením. Promícháme a asi 5 minut restujeme na mírném stupni.
2.
Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Necháme zhnědnout a zalijeme mlékem. Důkladně rozmícháme.
3.
Přidáme asi 1 litr vody, masox, brambory a směs z pánve. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do změknutí brambor.

Od: Iva V, 16.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
213.27 kcal
Protein
5.78 g
Sacharidy
z toho cukr
20.02 g
4.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.71 g
5.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama