Bešamelová bramboračka

Výborná polévka provoněná majoránkou, bobkovým listem a česnekem. Zachutná k obědu i k večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a sádlo, smícháme s moukou. K ruce si připravte mléko a vodu.
3.
Necháme mírně zhnědnout mouku, zaléváme mlékem, mícháme metličkou do husté kaše.
4.
Poté přiléváme vodu a rozmícháváme. Vodu podle požadované výsledné hustoty (cca 0,5 l).
5.
Přidáme masox, brambory, mrkev a petržel. Snížíme teplotu a mícháme.
6.
Ochutíme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, kmínem a majoránkou. Neustále mícháme do změknutí zeleniny.

Od: Ráďa 78, 30.8.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
337.20 kcal
Protein
8.53 g
Sacharidy
z toho cukr
44.75 g
8.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.32 g
6.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama