Bramborová polévka s vepřovými žebírky
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřová žebírka nakrájíme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu a necháme vařit cca 2 minuty.
2.
Poté celý hrnec slijeme, žebírka pečlivě umyjeme, očistíme, hrnec opláchneme. Umytá žebírka opět vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou a mírně osolíme. Vaříme pozvolna 1 - 1,5 hodiny.
3.
Mezitím brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
4.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kari a kurkumu a zamícháme. Přidáme brambory a mrkev. Restujeme za stálého míchání cca 5 minut. Odstavíme a počkáme, až se dodělá vývar.
5.
Do hotového vývaru přidáme směs brambor s mrkví a vaříme do měkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
6.
Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
7.
Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
334.62 kcal |
Protein |
18.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.26 g
3.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.48 g
2.47 g
|
Reklama
Reklama