Bramborová polévka s vepřovými žebírky

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřová žebírka nakrájíme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu a necháme vařit cca 2 minuty.
2.
Poté celý hrnec slijeme, žebírka pečlivě umyjeme, očistíme, hrnec opláchneme. Umytá žebírka opět vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou a mírně osolíme. Vaříme pozvolna 1 - 1,5 hodiny.
3.
Mezitím brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
4.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kari a kurkumu a zamícháme. Přidáme brambory a mrkev. Restujeme za stálého míchání cca 5 minut. Odstavíme a počkáme, až se dodělá vývar.
5.
Do hotového vývaru přidáme směs brambor s mrkví a vaříme do měkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
6.
Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
7.
Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.

Od: Snuttig&Nici, 29.4.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
334.62 kcal
Protein
18.44 g
Sacharidy
z toho cukr
30.26 g
3.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.48 g
2.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama