Bramborový krém s hříbky

Bramborový krém s hříbky je lahodná a krémová polévka. Tento recept je ideální pro chladné dny, kdy si chcete dopřát teplé a vydatné jídlo. Kombinace jednoduchých surovin, jako jsou brambory, cibule a čerstvé hřiby, vytváří harmonickou chuť, kterou si zamilují všichni milovníci klasické české kuchyně.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli si nakrájíme nahrubo a brambory na kostičky.
2.
Na másle si zpěníme cibuli a přidáme brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
3.
Sušené houby si předem naložíme do studené vody (čerstvé samozřejmě ne). Osmahneme je na másle dozlatova.
4.
Jakmile máme uvařené brambory, vše (krom hříbků) rozmixujeme, následně přidáme smetanu a necháme chvíli prohřát.
5.
Do hotové polévky ještě zamícháme polovinu hříbků.
6.
Podáváme dozdobené zbytkem hříbků a pažitkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 47 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
395.50 kcal
Protein
10.37 g
Sacharidy
z toho cukr
43.52 g
7.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.85 g
11.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama