Bramborová polévka na kyselo se špaldovou moukou

Bramborová polévka na kyselo se od klasické liší tím, že je v ní použito mléko a ocet. Dokonce ani kořenová zelenina do ní nepatří, ale kdo má rád si ji tam přidá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli společně s bobkovými listy.
2.
Zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a zalijeme vodou.
3.
Vložíme na kostičky nakrájené brambory, houby, bujón a přivedeme k varu.
4.
Necháme provařit zhruba 20 minut. Poté odstavíme ze sporáku, přilijeme mléko, podle chuti osolíme, přidáme vegetu a ocet.
5.
Podáváme s nasekaným čerstvým libečkem nebo petrželkou.

Od: Petuler, 26.6.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
315.18 kcal
Protein
9.17 g
Sacharidy
z toho cukr
45.69 g
7.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.04 g
2.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama