Kroupová bramboračka
- Přidat foto
-
Reklama
Trochu jiná varianta klasické bramborové polévky. Polévku můžeme podávat i jako hlavní chod. Doplněná o čerstvé pečivo chutná skvěle.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme na kousky nakrájený pórek, společně s očištěnou a nakrájenou mrkví. Orestujeme.
2.
Orestovanou zeleninu zasypeme moukou, krátce opečeme a vlijeme vodu.
3.
Přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, bujón, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
4.
Kroupy si propláchneme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme do měkka.
5.
Polévku odstavíme z plotny, přidáme majoránku, česnek a uvařené kroupy.
6.
Podáváme s nasekanou jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 40 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
357.30 kcal |
Protein |
8.95 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
57.37 g
4.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.02 g
1.18 g
|
Reklama
Reklama