Bramborová krémová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Dnes mám pro vás trošku jiný recept na bramborovou polévku. Na své si přijdou milovníci hutných krémů.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Kořenová zelenina
Na posypání
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Kořenovou zeleninu a cibuli si očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli najemno.
2.
Orestujeme dozlatova na másle a poté přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem či vodou.
3.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku a vaříme, dokud zelenina s brambory nezměknou. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
4.
Máme-li zeleninu a brambory měkké, odebereme si dvě sběračky bez vývaru stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do krému. Bude-li polévka příliš hustá, doředíme vývarem či vroucí vodou.
5.
Dochutíme, dosolíme a vrátíme kostky zeleniny a brambor zpět.
6.
Polévku můžeme na talíři posypat kolečky pórku a petrželkou. Lze podávat i jako hlavní chod s pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
156.29 kcal |
Protein |
4.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.45 g
4.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.50 g
0.74 g
|
Reklama
Reklama