BBQ šneci

Variant na slané šneky je nesčetně. Můžete do nich přidat prakticky cokoliv, co máte rádi. Moje nejoblíbenější verze je s BBQ omáčkou a čedarem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozbalíme si listové těsto tak, abychom ho měli kratší stranou na výšku. Potřeme BBQ omáčkou cca 5 cm od horního okraje.
2.
Na omáčku položíme slaninu, na slaninu šunku a na šunku eidam. Následně na eidam nasypeme nastrouhaný čedar a začínáme od spodu motat. Pořádně utáhneme.
3.
Následně krájíme na cca 1-1,5cm široké plátky. Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby ležely náplní nahoru.
4.
Rozšleháme si vejce a šneky potíráme. Zasypeme troškou koření na grilovaný sýr a zasypeme zbytkem strouhaného čedaru.
5.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut a poté stáhneme na 130°C a pečeme, dokud nám šneci nezezlátnou.
6.
Šneci se dají jíst ještě za tepla, ale i za studena jsou vynikající. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
142.78 kcal
Protein
5.35 g
Sacharidy
z toho cukr
6.35 g
0.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.58 g
3.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama