Makoví šneci

Makoví šneci z kynutého těsta jsou skvělou volbou na snídani nebo k odpolední kávě. Níže najdeš recept na tyto lahodné šneky, kterými potěšíš celou rodinu!

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
V malém množství vlažného mléka rozpustíme droždí a necháme ho asi 10 minut stát, aby vzešel kvásek.
2.
Do velké mísy prosejeme hladkou mouku a smícháme ji s cukrem a solí. Do mouky přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek.
3.
Postupně přiléváme zbývající vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Mezitím připravíme makovou náplň. Mák přivedeme k varu se smetanou a medem. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmícháme citronovou kůru.
5.
Po vykynutí těsto na pomoučněném povrchu rozválíme na obdélník, naneseme rovnoměrně připravenou makovou náplň a zarolujeme těsto do šneka.
6.
Nakrájíme těsto na cca 12–14 šneků a klademe je na plech s pečicím papírem. Necháme ještě 15–20 minut kynout.
7.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut, nebo dokud nejsou krásně zlatavé.
8.
Necháme lehce vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 2 hod 30 min příprava
30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 12 × kusů
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
297.74 kcal
Protein
8.14 g
Sacharidy
z toho cukr
40.09 g
8.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.38 g
3.47 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama