Makoví šneci
Makoví šneci z kynutého těsta jsou skvělou volbou na snídani nebo k odpolední kávě. Níže najdeš recept na tyto lahodné šneky, kterými potěšíš celou rodinu!
Reklama
Postup přípravy
1.
V malém množství vlažného mléka rozpustíme droždí a necháme ho asi 10 minut stát, aby vzešel kvásek.
2.
Do velké mísy prosejeme hladkou mouku a smícháme ji s cukrem a solí. Do mouky přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek.
3.
Postupně přiléváme zbývající vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4.
Mezitím připravíme makovou náplň. Mák přivedeme k varu se smetanou a medem. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmícháme citronovou kůru.
5.
Po vykynutí těsto na pomoučněném povrchu rozválíme na obdélník, naneseme rovnoměrně připravenou makovou náplň a zarolujeme těsto do šneka.
6.
Nakrájíme těsto na cca 12–14 šneků a klademe je na plech s pečicím papírem. Necháme ještě 15–20 minut kynout.
7.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut, nebo dokud nejsou krásně zlatavé.
8.
Necháme lehce vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
2 hod 30 min příprava 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 12 × kusů |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
297.74 kcal |
Protein |
8.14 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.09 g
8.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.38 g
3.47 g
|
Reklama
Reklama