Smažený květák
- Přidat foto
-
Reklama
Smažený květák je skvělým způsobem, jak přeměnit obyčejnou zeleninu na křupavě lahodný zážitek. Křehký a zlatavý povrch skrývá uvnitř jemnou a vláčnou texturu květáku. Tato rychlá a snadná příprava si získá srdce všech, od malých po velké, a může sloužit jako vynikající předkrm či hlavní chod.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květák si rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme jej dlouho, aby nebyl příliš měkký a aby při obalování držel pohromadě.
2.
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale – nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance.
3.
Obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Potom necháme okapat od oleje na ubrousku, aby nebyl příliš mastný.
4.
Podáváme s vařeným bramborem a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
97.18 kcal |
Protein |
4.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.02 g
3.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.02 g
1.04 g
|
Reklama
Reklama