Smažený květák

Smažený květák je skvělým způsobem, jak přeměnit obyčejnou zeleninu na křupavě lahodný zážitek. Křehký a zlatavý povrch skrývá uvnitř jemnou a vláčnou texturu květáku. Tato rychlá a snadná příprava si získá srdce všech, od malých po velké, a může sloužit jako vynikající předkrm či hlavní chod.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák si rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme jej dlouho, aby nebyl příliš měkký a aby při obalování držel pohromadě.
2.
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale – nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance.
3.
Obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Potom necháme okapat od oleje na ubrousku, aby nebyl příliš mastný.
4.
Podáváme s vařeným bramborem a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 15.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
97.18 kcal
Protein
4.68 g
Sacharidy
z toho cukr
7.02 g
3.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.02 g
1.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama