Boloňská omáčka s olivami
- Přidat foto
-
Reklama
Dnes si připravíme tradiční boloňskou omáčku s nezapomenutelným twistem – olivami. Tato receptura přináší dokonalý orchestr chutí. Připravte se na italský gastronomický zážitek, který okouzlí vaše chuťové pohárky a posune boloňskou omáčku na novou úroveň.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, mrkev omyjeme a oškrábeme. Řapíkatý celer omyjeme.
2.
Mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
3.
Slaninu orestujeme na oleji a přidáme cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer – orestujeme.
4.
Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, občas promícháme, aby se kousky od sebe oddělily.
5.
Přidáme víno a rajčatový protlak. Pečlivě promícháme, zarestujeme a přidáme krájená rajčata.
6.
Poté přilijeme vývar podle potřeby. Jen tolik, aby se maso se zeleninou mohlo dusit.
7.
Osolíme a opepříme. Přikryté a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas promícháme.
8.
Nakonec dochutíme bazalkou a oreganem, přidáme na kolečka nakrájené olivy. Podáváme se špagetami a zasypeme strouhaným čedarem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 45 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
322.29 kcal |
Protein |
26.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.69 g
5.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.45 g
7.29 g
|
Reklama
Reklama