Pomazánka z červené řepy
- Přidat foto
-
Reklama
Pomazánka z červené řepy je lahodná a zdravá pochoutka, která spojuje sladkost pečené nebo vařené řepy s jemností čerstvého sýra a aromatem česneku. Tato pomazánka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také vyniká svou živou barvou a chutí, což ji činí ideální volbou pro předkrm či lehkou svačinu. Výborně se hodí na celozrnné pečivo nebo jako dip ke křupavé zelenině.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Řepu důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka, což trvá přibližně 45–60 minut. Můžeme ji také upéct v troubě při 200 °C zabalenou v alobalu po dobu 60 minut.
2.
Po uvaření nebo upečení necháme řepu vychladnout, oloupeme ji a nastrouháme najemno nebo rozmixujeme v mixéru.
3.
Řepu si dáme do mísy. Přidáme žervé, olivový olej a citronovou šťávu.
4.
Česnek oloupeme a prolisujeme, poté přidáme do směsi. Směs dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
5.
Osolíme a opepříme podle chuti. Pomazánku ochutnáme a případně doladíme další citronovou šťávou nebo solí.
6.
Pomazánku dáme na chvíli do ledničky, aby se chutě propojily. Před podáváním ozdobíme čerstvými bylinkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
116.78 kcal |
Protein |
3.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.73 g
4.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.72 g
2.66 g
|
Reklama
Reklama