Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy je lahodná a zdravá pochoutka, která spojuje sladkost pečené nebo vařené řepy s jemností čerstvého sýra a aromatem česneku. Tato pomazánka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také vyniká svou živou barvou a chutí, což ji činí ideální volbou pro předkrm či lehkou svačinu. Výborně se hodí na celozrnné pečivo nebo jako dip ke křupavé zelenině.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Řepu důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka, což trvá přibližně 45–60 minut. Můžeme ji také upéct v troubě při 200 °C zabalenou v alobalu po dobu 60 minut.
2.
Po uvaření nebo upečení necháme řepu vychladnout, oloupeme ji a nastrouháme najemno nebo rozmixujeme v mixéru.
3.
Řepu si dáme do mísy. Přidáme žervé, olivový olej a citronovou šťávu.
4.
Česnek oloupeme a prolisujeme, poté přidáme do směsi. Směs dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
5.
Osolíme a opepříme podle chuti. Pomazánku ochutnáme a případně doladíme další citronovou šťávou nebo solí.
6.
Pomazánku dáme na chvíli do ledničky, aby se chutě propojily. Před podáváním ozdobíme čerstvými bylinkami.

Od: Zuzana, 5.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
116.78 kcal
Protein
3.05 g
Sacharidy
z toho cukr
5.73 g
4.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.72 g
2.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama