Smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou

Toto smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou je jednoduché na přípravu a potěší vaše chuťové pohárky. Je ideální jako příloha k masu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kapustu důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
2.
Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (pokud je potřeba) a přidáme špek.
3.
Smažíme na střední teplotě, dokud nezačne být křupavý. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se neprohřeje a neztmavne.
4.
K špeku a slanině přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
5.
Do pánve přidáme kapustu a promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
6.
Snížíme teplotu a přidáme smetanu. Důkladně promícháme a vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zahřála a chutě spojily.
7.
Dochutíme solí, pepřem a případně kmínem.
8.
Podáváme teplé jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako samostatný pokrm s čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
817.69 kcal
Protein
11.79 g
Sacharidy
z toho cukr
6.89 g
3.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
81.59 g
33.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama