Cibulový quiche
- Přidat foto
-
Reklama
Tento cibulový koláč se slaninou, sýrem a zakysanou smetanou je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Kombinace křehkého těsta, nasládlé cibule a slaniny vytváří lahodný kontrast chutí.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na základ
Na náplň
Na zálivku
Postup přípravy
1.
V míse smícháme hladkou mouku a špetku soli.
2.
Přidáme nakrájené studené máslo a prsty ho zapracujeme do mouky, dokud nevznikne drobenka.
3.
Postupně přidáváme studenou vodu a mícháme, dokud se těsto nespojí.
4.
Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
5.
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Necháme vychladnout.
6.
Vychladlou cibuli rovnoměrně rozložíme na předpečené těsto a posypeme nastrouhaným sýrem.
7.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájený špek a slaninu. Orestujeme do zlatova.
8.
Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne a zesklovatí.
9.
Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Tuto směs nalijeme na cibuli a sýr v koláči.
10.
V misce vyšleháme vajíčka, přidáme smetanu, trochu soli a pepře. Dobře promícháme.
11.
Nalijeme zálivku na koláč, aby pokryla celou náplň.
12.
Předehřejeme troubu na 180°C. Koláč pečeme asi 30–35 minut, dokud nebude zlatavý a pevný na dotek.
13.
Cibulový koláč necháme lehce vychladnout a podáváme ho teplý nebo vlažný jako hlavní chod nebo přílohu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 35 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
665.78 kcal |
Protein |
14.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.09 g
5.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.47 g
26.31 g
|
Reklama
Reklama