Cibulový quiche

Tento cibulový koláč se slaninou, sýrem a zakysanou smetanou je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Kombinace křehkého těsta, nasládlé cibule a slaniny vytváří lahodný kontrast chutí.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na základ

Na náplň

Na zálivku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme hladkou mouku a špetku soli.
2.
Přidáme nakrájené studené máslo a prsty ho zapracujeme do mouky, dokud nevznikne drobenka.
3.
Postupně přidáváme studenou vodu a mícháme, dokud se těsto nespojí.
4.
Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
5.
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Necháme vychladnout.
6.
Vychladlou cibuli rovnoměrně rozložíme na předpečené těsto a posypeme nastrouhaným sýrem.
7.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájený špek a slaninu. Orestujeme do zlatova.
8.
Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne a zesklovatí.
9.
Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Tuto směs nalijeme na cibuli a sýr v koláči.
10.
V misce vyšleháme vajíčka, přidáme smetanu, trochu soli a pepře. Dobře promícháme.
11.
Nalijeme zálivku na koláč, aby pokryla celou náplň.
12.
Předehřejeme troubu na 180°C. Koláč pečeme asi 30–35 minut, dokud nebude zlatavý a pevný na dotek.
13.
Cibulový koláč necháme lehce vychladnout a podáváme ho teplý nebo vlažný jako hlavní chod nebo přílohu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
35 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
665.78 kcal
Protein
14.91 g
Sacharidy
z toho cukr
32.09 g
5.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.47 g
26.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama