Krémová tarhoňa s rajčaty a parmazánem

Krémová tarhoňa s rajčaty a parmazánem je chutné a krémové jídlo, které kombinuje jemnou chuť tarhoně s bohatou rajčatovou omáčkou a slaninou. S parmazánem a čerstvou petrželkou se stává opravdovou delikatesou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu na malé kostičky a opečeme ji dozlatova.
2.
K orestované slanině přidáme najemno nakrájený česnek a krátce zarestujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a povaříme cca 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
3.
Přilijeme vývar, smetanu a přisypeme tarhoňu. Mícháme, dokud se tarhoňa uvaří, což trvá přibližně 7 minut. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vývaru.
4.
Jakmile je tarhoňa měkká, stáhneme ji z plotny a vmícháme parmazán. Osolíme a opepříme dle chuti.
5.
Nakonec posypeme čerstvou petrželkou a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 76 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,376.08 kcal
Protein
42.42 g
Sacharidy
z toho cukr
140.77 g
17.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
68.29 g
31.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama