Císařská bábovka

Císařská bábovka s lískovými ořechy, rozinkami a čokoládou je klasický sladký dezert, který spojuje tradiční chutě s jemnou vůní oříšků a rozinek. Čokoládová poleva na povrchu dodává bábovce extra sladkost a dokonalou tečku na závěr. Skvělá volba pro rodinné oslavy nebo víkendové mlsání.

Reklama

Ingredience

Poleva

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko a olej a promícháme.
2.
Prosejeme hladkou mouku a prášek do pečiva, poté zapracujeme do směsi.
3.
Ořechy, rozinky a hořkou čokoládu přidáme do těsta a jemně zamícháme.
4.
Vymažeme formu na bábovku olejem nebo máslem a vysypeme moukou.
5.
Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-45 minut, dokud špejli nevytáhneme suchou.
6.
Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu se smetanou ve vodní lázni a promícháme.
7.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a poté ji polijeme čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 10.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
554.47 kcal
Protein
9.25 g
Sacharidy
z toho cukr
55.46 g
29.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.87 g
8.71 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama