Hovězí falešná svíčková na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Hovězí falešná svíčková na česneku je skvělou alternativou k pravé svíčkové – maso je krásně měkké, šťavnaté a dokonale provoněné česnekem. Podává se s nadýchanými bramborovými knedlíky a jemně kořeněným dušeným špenátem. Tento tradiční pokrm potěší každého milovníka české kuchyně a je ideální pro rodinný oběd.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme maso, osušíme ho, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek a restujeme dozlatova.
3.
Přisypeme sladkou papriku, podlijeme vývarem a přiklopíme. Dusíme na mírném plameni asi 1,5 hodiny do měkka. Během dušení maso občas otočíme a podle potřeby podlijeme dalším vývarem.
4.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme válečky a nakrájíme na jednotlivé knedlíky. Vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
5.
Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a krátce orestujeme. Vsypeme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Dusíme asi 10 minut, dokud se špenát nezměkne.
6.
Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.
7.
Na talíř naservírujeme plátky masa, přelijeme omáčkou, přidáme bramborové knedlíky a dušený špenát. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 40 min vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
601.17 kcal |
Protein |
43.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.68 g
4.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.67 g
12.47 g
|
Reklama
Reklama