Sardinková pomazánka

Tato sardinková pomazánka je rychlá, krémová a plná chuti. Sardinky jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a bílkovin, takže pomazánka je nejen chutná, ale i výživná.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Pokud mají sardinky kostičky, můžeme je vidličkou rozmačkat – jsou měkké a plné vápníku. Šťávu z plechovky slijeme, ale můžeme si trošku ponechat pro lepší konzistenci.
2.
Do mísy dáme žervé, majonézu a citronovou šťávu. Promícháme do hladké směsi.
3.
Rozmačkané sardinky vmícháme do pomazánky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a hořčici. Vše důkladně promícháme.
4.
Pomazánku můžeme ještě upravit podle chuti. Nejlepší je, když se nechá v lednici alespoň 30 minut odležet, aby se chutě propojily.
5.
Pomazánku servírujeme na čerstvém pečivu a posypeme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Skvěle chutná i s křupavými toasty. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
120.44 kcal
Protein
9.25 g
Sacharidy
z toho cukr
2.39 g
1.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.75 g
3.46 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama