Sardinková pomazánka
Tato sardinková pomazánka je rychlá, krémová a plná chuti. Sardinky jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a bílkovin, takže pomazánka je nejen chutná, ale i výživná.
Reklama
Postup přípravy
1.
Pokud mají sardinky kostičky, můžeme je vidličkou rozmačkat – jsou měkké a plné vápníku. Šťávu z plechovky slijeme, ale můžeme si trošku ponechat pro lepší konzistenci.
2.
Do mísy dáme žervé, majonézu a citronovou šťávu. Promícháme do hladké směsi.
3.
Rozmačkané sardinky vmícháme do pomazánky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a hořčici. Vše důkladně promícháme.
4.
Pomazánku můžeme ještě upravit podle chuti. Nejlepší je, když se nechá v lednici alespoň 30 minut odležet, aby se chutě propojily.
5.
Pomazánku servírujeme na čerstvém pečivu a posypeme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Skvěle chutná i s křupavými toasty.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
120.44 kcal |
Protein |
9.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.39 g
1.45 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.75 g
3.46 g
|
Reklama
Reklama