Vaječný řízek s bramborovou kaší

Vaječný řízek je ideální pro rychlou a levnou večeři. Pokud máte na tento pokrm domácí vejce, o to lepší ještě bude jeho chuť.

Reklama

Ingredience

Bramborová kaše

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozpálíme si na pánvi sádlo a posypeme pánev strouhankou. Na strouhanku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme. Vejce posypeme i z vrchní strany strouhankou.
2.
Necháme pořádně opéct ze spodní strany a poté otočíme. Takhle opečeme i z druhé strany a máme hotový vaječný řízek.
3.
Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme na bramborovou kaši, přilijeme horké mléko a vyšleháme na kaši. Kaši případně dosolíme.
4.
Na talíř nandáme kaši a řízek, dozdobíme třeba kyselou okurkou a můžeme podávat.

Od: Petuler, 26.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,194.22 kcal
Protein
37.25 g
Sacharidy
z toho cukr
144.08 g
15.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.13 g
17.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama