Soukenický řízek s cizrnou a hořčicí

Soukenický řízek je oblíbený, bývá ale poněkud tučný. Odlehčit jej můžete cizrnou, přidáte rostlinnou bílkovinu, přitom chuťové pohárky nijak neutrpí. Kdo má rád ostřejší jídla, může do masové směsi přidat špetku chilli.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den uvaříme do změknutí. Vylijeme vodu a rozmixujeme na pastu.
2.
Smícháme s mletým masem, přidáme ostatní ingredience. Česnek prolisujeme. Důkladně promícháme.
3.
Tvarujeme soukenické řízky a obalujeme je v rozšlehaném vejci a strouhance.
4.
Smažíme na sádle z obou stran do zezlátnutí.

Od: Ráďa 78, 17.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
545.17 kcal
Protein
24.16 g
Sacharidy
z toho cukr
12.34 g
1.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.47 g
11.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama