Klíčové slovo „pečení“
Čím při vaření a pečení nahradit máslo? Známe levnější i zdravější alternativy
Tradiční česká rodinka a oblíbené pokrmy naší kuchyně. Kdybychom si představili týden s teplým obědem a teplou večeří, k tomu pár pečených dezertů, budeme na spotřebě několika kostek másla. K tomu je třeba přičíst i spotřebu sádla a oleje. Jak při vaření a pečení nahradit máslo? Jsou zdravější nebo levnější varianty?
Piškotové těsto, nadýchané, pružné a vláčné. Jak nad ním zvítězit?
Rolády, dezerty, laskonky, dorty. Všude tam potřebujete nadýchané piškotové těsto. Jestli jste nad ním ještě nezvítězili, přidáváte kypřící prášek nebo dokonce olej, zjistěte, jak na správné pečení piškotového těsta.
Příprava kynutého těsta chce trošku péče. Představíme vám osvědčené triky, díky kterým se těsto vždy podaří
Nadýchané koláče, vdolečky a záviny začínají u dokonalého kynutého těsto. Jak jej připravit, aby pečení bylo radostí a výsledek se rozplýval na rtech? Stačí dodržet několik rad a kynuté těsto bude jako od profesionálního cukráře.