Klíčové slovo „zbytky“
Ovocné a zeleninové slupky je škoda vyhazovat. Víme, co s nimi
Dáváte slupky z ovoce a zeleniny na kompost nebo v horším případě jednoduše házíte do odpadkového koše? Pak děláte chybu, protože právě slupky jsou velice bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů, minerálních látek a dalších cenných mikroživin. Uvádí se například, že přibližně 30 % celkového množství vlákniny obsažené v zelenině se nachází právě v její slupce!
Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo
Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.
Vaříme beze zbytků, aneb už žádné zbytky v kuchyni
Většina z nás vyhodí až třetinu z toho, co vyprodukujeme. Ať už jde o jídlo, které si koupíme, ale časem se nám zkazí v lednici; nebo velké množství oběda, který nikdo nedojí, a proto skončí v koši. Tímto způsobem nejen že nepřispíváme ke zdraví naší planety, navíc ale utrácíme o mnoho více, než kdybychom žili bez zbytků.