Klíčové slovo „olivový olej“
Jak nahradit olivový olej v kuchyni
Vlastnosti olivového oleje jsou jedinečné. Tato takřka zázračná tekutina je plná nenasycených mastných kyselin a dalších látek cenných pro lidské zdraví. Není divu, že tvoří nedílnou součást nejednoho receptu. Ne vždy je ale po ruce. Prozradíme, čím ho v různých situacích šikovně nahradit.
TOP 15 potravin pro posílení imunity
Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?
Proti zánětům lze bojovat i jídlem. Které potraviny zařadit do jídelníčku?
Ačkoliv je zánět v mnoha případech prospěšný, protože přispívá k vypořádání se s infekcí a urychluje uzdravení po zranění, zejména chronický zánět v těle má spíše negativní dopady. Zklidnit tyto nežádoucí zánětlivé procesy dokážou i některé druhy potravin. Které z nich to jsou?
Kolik znáte druhů olejů pro vaření? A víte, jak je správně používat?
Kolik máte v kuchyni olejů? Jeden? Pak se ochuzujete o řadu chuťových variací i cenné látky obsažené v různých druzích stolních olejů. Jaké druhy olejů je vhodné mít ve spíži a k čemu konkrétní druh využít? Poradíme vám.
5 tipů, jak vybrat kvalitní olivový olej
Chcete si uvařit dobré italské jídlo nebo zkusit Francouzskou kuchyni? Pak se rozhodně bez olivového oleje se neobejdete. V obchodech najdete olivové oleje v různých cenových relacích, a proto je důležité vědět, čím se řídit při jeho výběru. Ten nejdražší nemusí být vždy nejkvalitnější.