Klíčové slovo „rostlinný olej“
Jak nahradit olivový olej v kuchyni
Vlastnosti olivového oleje jsou jedinečné. Tato takřka zázračná tekutina je plná nenasycených mastných kyselin a dalších látek cenných pro lidské zdraví. Není divu, že tvoří nedílnou součást nejednoho receptu. Ne vždy je ale po ruce. Prozradíme, čím ho v různých situacích šikovně nahradit.
Olej po smažení má další využití. Nevyhazujte zbytečně
Použitý kuchyňský olej vyhozený do odpadu nebo vylitý do dřezu může způsobit velké škody. V interiérech zanáší odpady a je pozdějším zdrojem zápachu. Ukážeme vám, jak na správnou likvidaci i to, že použitý olej má opětovné využití. Zapáchající přesmažený olej umí provonět domácnost, stačí jen vyrobit svíčku.
Kolik znáte druhů olejů pro vaření? A víte, jak je správně používat?
Kolik máte v kuchyni olejů? Jeden? Pak se ochuzujete o řadu chuťových variací i cenné látky obsažené v různých druzích stolních olejů. Jaké druhy olejů je vhodné mít ve spíži a k čemu konkrétní druh využít? Poradíme vám.
Hroznový olej: Elixír zdraví a krásy
Hroznový olej je doslova naplněný všemi možnými zdraví prospěšnými látkami. Obsahuje antioxidanty, kyselinu linolovou a vysokou koncentraci vitamínu E. Hodí se jak k ošetření pleti, tak do kuchyně. Jeho pravidelným užíváním významně posílíte odolnost svého organismu vůči stárnutí i vůči mnoha nepříjemným nemocem. Vždy ale dbejte na to, abyste koupili olej kvalitní, za studena lisovaný, nejlépe v bio kvalitě.
Zdravotní benefity kokosového oleje
Jedinečná kombinace mastných kyselin v kokosovém oleji může mít pozitivní účinky na vaše zdraví, což může zahrnovat podporu odbourávání tuků, zlepšení zdraví srdce a posílení funkce mozku.