Klíčové slovo „slazení“
Příliš mnoho kalorií, cukru, soli. Jak nahradit nezdravé ingredience v receptech
Říkáte si občas, že by váš jídelníček mohl být zdravější? Pokud se vám zároveň nechce pouštět do radikálních změn a odmítáte se vzdát svých oblíbených receptů, můžete na to jít takzvaně od lesa. Jednoduše zkuste nahradit běžné ingredience jejich odlehčenějšími alternativami.
Sladká rozmanitost: Velký přehled různých druhů cukrů
Ačkoliv nepatří zrovna k nejzdravějším ingrediencím, velká spousta receptů se bez něj zkrátka neobejde. A není třeba si ho úplně odpírat, stačí volit rozumnou míru a s konzumací to nepřehánět. Vydejte se s námi na sladkou cestu za různými druhy cukrů. Liší se od sebe složením, chutí i využitím v kuchyni.
Holdujete kávě s mlékem a cukrem? Zkuste to tentokrát jinak, tělo vám poděkuje
Káva patří bezpochyby k vůbec nejoblíbenějším nápojům. Při rozumné konzumaci má dokonce spoustu zdravotních benefitů. Pokud si ji ale nejradši vychutnáváte s mlékem a cukrem, rázem získáte šálek plný kalorií, který zdraví příliš nesvědčí. Naštěstí existuje spoustu zajímavých možností, čím běžné kravské mléko a rafinovaný cukr nahradit.
Jak na ochucené cukry: Snadno je připravíte i sami doma!
Dokonce i úplně obyčejný cukr můžete proměnit v úchvatnou a voňavou kulinářskou delikatesu. Nepotřebujete k tomu navíc žádné speciální dovednosti ani ingredience. Domácí ochucené cukry lze připravit velice jednoduše a prakticky během chviličky. Výsledek vás přesto nadchne. Ochucený cukr je vynikající nejenom pro přípravu moučníků a dezertů, ale hodí se také do kávy nebo k občasnému mlsání.
Stévie – sladké tajemství z Paraguaye
Tato téměř zázračná rostlina není žádnou žhavou novinkou, v některých částech světa se používá již po staletí. A není divu, že je předurčená k tomu, aby se rozšířila po celém světě a stala se nejpoužívanějším přírodním sladidlem. Stévie je totiž 30 krát sladší než cukr, bez kalorií a nežádoucích vedlejších účinků.