Klíčové slovo „bylinky“
Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?
Krásně jídlo dochutí, provoní a některé mu dodají i barvu. Bylinky v kuchyni patří k oblíbeným ingrediencím. Ale abyste využili jejich úžasný potenciál na maximum, je třeba naučit se s nimi správně pracovat. Prozradíme, jak na to.
Oregano: Voňavá bylinka do kuchyně i pro zdraví
Italové ho milují. A jeho kouzlu snadno propadnete i vy. Připravte si z oregana třeba rajčatovou omáčku, pesto nebo salát. Prozradíme také, s jakými zdravotními neduhy dokáže zatočit, a jak si vyrobit vlastní oreganový olej.
Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?
Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.
Místo počítání oveček nasaďte kozlík lékařský
Lidské oko potěší půvabnými květy, a navíc uklidní rozjitřenou mysl. Jestliže se místo kýženého spánku dlouhé hodiny převalujete v posteli ze strany na stranu, rozhodně by vám neměla tato úchvatná bylinka uniknout. Zatočí nejenom s nespavostí, ale poradí si i s pocuchanými nervy.
Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé
Jaro je tu a zelenající se příroda nabízí mnoho zajímavých možností pro kulinářské experimenty. Kopřivu a medvědí česnek jistě dobře znáte, ale i mnoho dalších jarních bylin vás může v kuchyni příjemně překvapit. Jídlo nejenom dochutí, ale navíc jsou plné živin a vitamínů.