Zdraví a diety

Okurková sezóna

Okurková sezóna

Okurková sezóna je tady, ale pokud myslíte, že mluvím o vžitém označení pro letní období, kdy nemáte v práci do čeho píchnout a ve zprávách se dozvídáte senzační zprávy o lidožravých žralocích z Chorvatska, tak se mýlíte. Zahrádkáři začínají mít žně a okurek plné lednice, se kterými si brzy nebudou vědět rady. Takže pokud patříte mezi ně a plánujete ve velkém zavařovat, možná vás bude zajímat pár informací, případně typů, k čemu všemu jsou okurky užitečné.

Je glutaman sodný opravdu škodlivý?

Je glutaman sodný opravdu škodlivý?

Glutaman je obchodní název pro glutamát, zejména glutamát sodný. Jako potravinářské aditivum představuje prášek bez barvy a vůně, zato masové chuti – tzv. umami.

Rostlinné nápoje

Rostlinné nápoje

V dnešní době, kdy přibývá laktózová intolerance a plno lidí začíná mít pochybnosti o prospěšnosti kravského mléka, trh odpovídá škálou rostlinných variant, na které se dnes spolu podíváme.

Jak bojovat proti nafouklému břichu?

Jak bojovat proti nafouklému břichu?

Problémy s nafouklým břichem zná jistě každý z nás. Pokud nás nafouklé břicho trápí delší dobu, není to už pouze nepříjemná záležitost, nýbrž docela zásadní problém.

Je snídaně opravdu nejdůležitější jídlo dne?

Je snídaně opravdu nejdůležitější jídlo dne?

Pravděpodobně jste to již slyšeli mnohokrát. Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Je tomu opravdu tak, nebo je možné ji vynechat?

Tomáš Benhák
19.3.2019