Zdraví a diety

Tempeh - super zdravá a nutričně bohatá potravina

Tempeh je tradiční Indonéské jídlo, vyrobené z fermentovaných sójových bobů, je oblíbenou vegetariánskou náhražkou masa. Ať už jste vegetarián či nikoliv, tempeh může být vhodné zařadit i do vaší diety. Je totiž bohatým zdrojem bílkovin, prebiotik a celé řady vitaminů a minerálů.

Je mrkev dobrá pro náš zrak?

Většině z nás bylo od útlého věku vštěpováno, že máme baštit mrkev, protože je dobrá na oči. Je to opravdu tak? Nebo je to úplně celé jenom mýtus? Povíme si v dnešním článku.

Jak se vyhnout jarní únavě? Díky poctivé zimní přípravě!

První jarní dny většina z nás vyhlíží s toužebným očekáváním, velmi často nám ale příchod jara pokazí obávaná a často diskutovaná jarní únava. Ačkoliv si tento nepříjemný pocit vyčerpání a nedostatku energie spojujeme s jarem, ve skutečnosti si na něj zaděláváme již během zimy. To mimo jiné znamená, že právě v zimních měsících je třeba učinit opatření, aby na nás únava neudeřila s prvními teplejšími dny.

Jak přirozeně zvýšit příjem hořčíku v našem těle?

Nedostatek hořčíku v našem těle nám může způsobit spoustu nepříjemných obtíží. Proč se nám ho nedostává, když je v podstatě dobře dostupný, si povíme v tomto článku.

Jogurtem proti nachlazení? Ano!

V průběhu zimních měsíců se rýmě a nachlazení vyhne jen málokdo. Jedním z důvodů je malá pozornost, kterou věnujeme prevenci. A pokud se už na nadcházející chladné období připravujeme, spojujeme si prevenci především s dostatečným přísunem vitaminu C. Skutečnost je ale taková, že skutečně efektivní příprava na období, kdy nachlazení hrozí především, by měla být mnohem komplexnější a pouhý vitamin C nám sám o sobě dobrou imunitu nezajistí.