Zdraví a diety
- Podtémata:
- Hubnutí
Stévie – sladké tajemství z Paraguaye
Tato téměř zázračná rostlina není žádnou žhavou novinkou, v některých částech světa se používá již po staletí. A není divu, že je předurčená k tomu, aby se rozšířila po celém světě a stala se nejpoužívanějším přírodním sladidlem. Stévie je totiž 30 krát sladší než cukr, bez kalorií a nežádoucích vedlejších účinků.
Zdravotní benefity kokosového oleje
Jedinečná kombinace mastných kyselin v kokosovém oleji může mít pozitivní účinky na vaše zdraví, což může zahrnovat podporu odbourávání tuků, zlepšení zdraví srdce a posílení funkce mozku.
Výhody a rizika RAW stravování
RAW stravování se stalo v posledních letech velkým hitem. Propagují jej celebrity, otevírají se RAW restaurace, vydávají se RAW kuchařky. Co to přesně znamená, stravovat se podle RAW pravidel? Jak vypadá strava a jak se upravuje? Jaké výhody má vitariánská strava a existují i rizika?
Co se skrývá za mnohdy až zázračnými schopnostmi superpotravin? Jsou to antioxidanty.
Acai berries, losos, avokádo a zelí to jsou jen pár ze stovek potravin, které jsou v posledních letech známy jako superpotraviny. Superpotravina je ale většinou opravdu jen marketingový název, který vás má přesvědčit, že potravina je plná živin, které posílí vaše zdraví a zlepší výkonnost.
Zdroj vápníku v potravinách
Vápník, latinsky Calcium, je nejvýznamnější prvek z řady kovů alkalických zemin, lehký, velmi reaktivní kov. Jako biogenní prvek je jedním ze základních stavebních kamenů buněk všech živých organizmů na této planetě.