Zdraví a diety
- Podtémata:
- Hubnutí
Cibule a její vliv a účinky na naše zdraví
Cibule kuchyňská se řadí mezi cibulovou zeleninu a sice do čeledi amarylkovitých. Pochází nejspíše ze střední Asie. Cibuli znali již naši dávní prapředci, zmínky o ní pochází ze starověkého Egypta, Indie i Číny, rovněž se o ní dočtete v Bibli. Kromě soli byla vždy brána jako výborné koření a zejména se potom o ní hovořilo v souvislosti s přínosem pro lidské zdraví.
Nepodceňte výživu v těhotenství. Odměnou je chytré miminko
Pokud je žena těhotná, měla by jíst za dva. Může si dovolit i cukrovinky a přejídání. S cigaretami není vhodné skoncovat ihned, postačí kouření omezit. Vše zmíněné je nesmysl. Jak vypadá správná výživa těhotných žen?
Vyměňte okurek za čokoládu. Proč potřebujeme antioxidanty?
Antioxidanty zpomalují stárnutí organizmu a pomáhají správné funkci imunitního systému. Proč jsou pro tělo tolik důležité a kde nalezneme jejich zdroje? Jak je správně zařadit do jídelníčku?
Dna, zákeřná a bolavá nemoc. Jak jíst, pokud trpíte dnou?
Dna je nepříjemné onemocnění. Bolest dokáže postiženého paralyzovat na několik dní. Kromě léků je třeba dodržovat i dietní omezení. Co jíst, pokud trpíte dnou? Které bylinky vám pomohou?
Doplňujte zinek, budete méně unaveni
Zinek potřebuje každá tkáň našeho těla. Nedostatek zinku poznáte na pleti, vlasech i náladě. Jaké jsou další projevy nedostatku zinku? Které potraviny zařadit do jídelníčku?