Zdraví a diety

Správným jídlem k nižšímu krevnímu tlaku a nízkému cholesterolu

Vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol stojí za řadou závažných onemocnění kardiovaskulárního systému. Zároveň zvyšují riziko úmrtí. Společné mají i to, že nebolí a dlouhou dobu máme tendenci jejich závažnost zlehčovat. Zakročte proti vysokému tlaku a cholesterolu včas správnými potravinami.

10.12.2020

Bílkoviny nejsou jen v mase. Kde hledat nezbytnou makroživinu?

Bílkoviny máme spojeny s masem, případně vejci. Existují však další potraviny, které jsou na bílkoviny bohaté. Některé jsou lehce stravitelné, jiné vhodné pro vegany. Kde hledat kvalitní zdroje bílkovin?

Přírodní antibiotika. Místo lékárničky sáhněte do spíže

Nežádoucí vedlejší účinky antibiotik netřeba představovat. Proto je vhodné sáhnout po přírodních prostředcích léčby. Přírodní antibiotika se nachází ve vaší lednici i ve vaší spíži. Dejte hlas šetrné léčbě.

Pomelo, citron, pomeranč. Mocná trojice na našem talíři

Že bychom měli jíst více ovoce a zeleniny je známou skutečností a trošku otřepanou frází. Přesto se jí mnozí neřídí. Ukážeme vám, proč byste měli do jídelníčku zařadit citrusy jako jsou pomelo, citron a pomeranč. Pomáhají s hubnutím i léčbou viróz.

29.11.2020

Zázvorem proti vráskám, rýmě i cholesterolu

Zázvor máme spojený s čínskou a indickou kuchyní, velmi rychle se však zabydlel i jako přísada do omáček a polévek v české kuchyni. Kromě koření má využití jako účinný lék na celou řadu neduhů. Sáhněte po zázvoru častěji.

19.11.2020